Yanfeng graduate challenge

Spoločnosť Yanfeng organizovala mesačný projekt pre študentov a na získanie kandidátov využila možnosť vytvorenia súťaže na custom podstránke v Premium profile na JobAngels. Nakoniec vďaka súťaži  a efektívnej reklame na sociálnych sieťach cez ALIS ML, našli štyroch vhodných kandidátov na tento projekt. Viac o projekte nám povedia Martin a Roman – dvaja šikovní študenti, ktorí sa samotného projektu zúčastnili.

Martin študuje na strojníckej fakulte STU v Bratislave, zaujíma sa o technické, prírodné i spoločenské vedy a popri štúdiu sa venuje produkcii hudby, miluje knihy a je to vášnivý športovec. Roman sa presťahoval na Slovensko z Ukrajiny a študuje na Technickej univerzite v Košiciach.

Čo Vás motivovalo zapojiť sa do súťaže pre študentov, ktorú organizoval Yanfeng?

Martin:  Keďže som v tej dobe hľadal stáž kde by som mohol nabrať skúsenosti a k tomu vyhrať zopár cien, neváhal som a zapojil som sa.

Martin Hraska

Roman: Súťaž pomáha nerozptyľovať sa od každodenných starostí, brigád, školy a napĺňa ma príjemným vzrušením, očakávaním a spestruje mi voľný čas. Zapojením sa do súťaže môžem nadviazať nové známosti alebo si len tak pokecať s ľuďmi, ktorí majú podobné záujmy. A aj to je jeden zo spôsobov sebazdokonaľovania. Vytvorením súťažného projektu rozvíjam svoje nadanie a zručnosti. Vo svojom vývoji sa tak dostávam na vyššiu úroveň.

Ako hodnotíte výberový proces?

Výberový proces sa podobal pracovnému pohovoru, kde nám bolo presnejšie vysvetlené o akú výzvu sa jedná.

Ako prebiehal projekt v Yanfeng? Na čom ste pracovali? Čo bolo Vašou úlohou?

Každý študent dostal za zadanie vymyslieť alternatívny koncept úložného priestoru pre poháre do áut, (odborne Cupholder), tak že boli dané určité požiadavky, ako rozmery a funkcionalita, ktoré musel Cupholder spĺňať. Na vymyslenie nápadu sme mali štyri týždne s tým, že každému nám bol pridelený mentor z firmy, ktorý sa nám mohol venovať jednu hodinu týždenne prostredníctvom hovoru, kde sme s ním mohli diskutovať o problémoch.

Ako sa Vám spolupracovalo s mentormi?

S mentormi sme boli, ako kamaráti. V priebehu projektu nás inšpirovali, pomáhali vybrať z rôznych riešení, odpovedali na naše otázky a ukázali nám správnu cestu.

Čo Vás projekt naučil?

Martin: Počas tých štyroch týždňov som získal veľké množstvo informácií a skúseností z prostredia návrhu a zistil som že vymyslieť dizajn nestačí, keďže pri návrhu sa musí brať veľký ohľad na samotnú vyrobiteľnosť a funkcionalitu. Po skonštruovaní dizajnu nasledovala ďalšia časť a tou bola prezentácia, ktorá mi dala tiež veľkú skúsenosť prezentovať pred radou odborníkov.

Roman: Netreba sa nebáť myslieť neštandardne. Občas, keď sa zdalo, že nič neviem vymyslieť – v nečakanom okamihu prišlo správne riešenie, pretože  „Geniálne veci sú jednoduché“.

Roman Kyrychenko

Čo sa Vám najviac páčilo na práci v Yanfeng?

Za veľkú skúsenosť pokladáme spôsob, akým sme pristupovali k projektu a taktiež voľnosť akou sme mohli poňať riešenie zadania. Na začiatku sme od Yanfeng dostali iba jednoduchú požiadavku a zvyšok bol na nás. Taktiež sa nám veľmi páčili stretnutia s mentorom, kedy sme mohli diskutovať o problémoch a tým sme sa veľmi veľa naučili.

Počuli sme, že Yanfeng pre Vás zorganizoval záverečnú ceremóniu a odovzdávanie cien. Ako to prebiehalo?

Na záverečnej ceremónií, ktorá sa konala v Trenčíne v sídle firmy Yanfeng, sme prezentovali našu prácu za posledné štyri týždne. V krátkej prezentácii každý zo študentov predstavil svoj návrh dizajnu, podložený obrázkami modelu. Po odprezentovaní nasledovali odborné otázky a diskusia na daný návrh. Potom ako všetci študenti odprezentovali svoje koncepty, nasledovala tour po testovacom oddelení, ktorá bola pre každého z nás veľmi zaujímavá – ako keby sme sa ocitli v roku 2040. Na záver nasledovalo vyhodnotenie celej súťaže a udeľovanie cien.

Čo je kľúčom k úspechu na pohovore do Yanfeng?

Martin: Ja si myslím, že ak chce uchádzač celkovo uspieť na pohovore, tak sa musí vedieť predať sebavedomím spôsobom.

Roman: Mojím kľúčom k úspechu bolo hlavne nebáť sa a skúšať nové veci.

Pridaj komentár