Poliklinika Váš Lekár prinesie komplexnú starostlivosť, ktorá vedie k well-beingu človeka

Komplexný pohľad na svoje zdravie, zrozumiteľná a pochopiteľná interpretácia zdravotných výsledkov, objednávky na presný čas a krátke čakacie termíny. To všetko nájdete už od januára 2024 v atraktívnych priestoroch Eurovea 2 v Bratislave – v poliklinike Váš Lekár. Firma Váš Lekár, ktorá sa už niekoľko rokov intenzívne zameriava na zdravie a prevenciu svojich klientov, po otvorení viacerých samostatných ambulancií a lekární v niekoľkých slovenských mestách, prichádza s úplne novou ideou.

Ucelený a exaktný pohľad na zdravie

Poliklinika kladie dôraz na celistvý, odborný a exaktný zdravotný prístup, ktorý sa jej podarí docieliť vďaka 23 ambulanciám a piatim doplnkovým pracoviskám. Tie všetky nájdu klienti na jednom mieste. „Na zdravie klientov sa budeme pozerať komplexne – presne tak, ako by to malo byť. Ak príde klient so špecifickým zdravotným problémom, automaticky sa na jeho anamnézu pozrie viacero relevantných odborníkov a posúdi jeho zdravotný stav. Tento proces bude efektívnejší aj vďaka kompletne digitalizovaným zdravotným záznamom,“ vysvetľuje garant polikliniky Váš Lekár, MUDr. Boris Bajer, PhD. 

Boris Bajer pochádza z lekárskej rodiny a vo svojom blízkom okolí má skúsenosť s vážnymi ochoreniami, ktorým bolo možné predísť, resp. ich zmierniť, keby boli odhalené skôr. Práve preto je jeho cieľom zameriavať sa na zdravie v dlhodobom horizonte, nielen v akútnych stavoch. 

Okrem všeobecnej ambulancie nájdete v priestoroch novootvorenej polikliniky aj 22 špecializovaných ambulancií, ktoré sa starajú o fyzické a duševné zdravie klientov. Viaceré z nich prispejú k riešeniu situácie s poddimenzovaným počtom špecializovaných ambulancií, v ktorých sa na vyšetrenie za iných okolností čaká aj niekoľko mesiacov – ako je napríklad neurologická, imunologická, či endokrinologická ambulancia. 

Komfort klientov umocnia okrem dvadsiatky ambulancií aj doplnkové pracoviská, ako sú zákrokovňa, EEG & EMG miestnosť a lekáreň – všetky pod jednou strechou.

Dlhší aktívny život a well-being klientov

Cieľom polikliniky Váš Lekár je ukázať cestu klientom k dlhému aktívnemu životu. „Chceme poskytovať služby a produkty určené pre dlhší život. Snažíme sa docieliť to, aby sa z našich klientov nestávali pacienti,” dopĺňa Boris Bajer. Podľa Bajera je základným nástrojom, ktorým možno smerovať k dlhšiemu životu, práve prevencia. Preventívne prehliadky vedú k pravidelnej diagnostike a pomáhajú zachytiť vznikajúce ochorenia včas. Sledovanie zdravotného stavu na základe dát navyše smeruje k jasnejším predpokladom jeho ďalšieho vývoja. 

Devízou polikliniky Váš Lekár bude prispôsobenie pravidelných preventívnych prehliadok podľa veku a pohlavia. Jej tvorcovia si totiž uvedomujú, že inú škálu odborných vyšetrení vyžaduje 60-ročný muž a inú zas 30-ročná žena.  

Chceme poskytovať služby a produkty určené pre dlhší život. Snažíme sa docieliť to, aby sa z našich klientov nestávali pacienti.

MUDr. Boris Bajer, PhD., spoluautor a garant konceptu polikliniky

Koncept well-beingu je veľmi jednoduchý – mať sa dobre. Ide o súhru tela a mysle. Predpokladom pre jeho dosiahnutie je dobrý fyzický a psychický zdravotný stav. 

Preto bude mať v poliklinike okrem špecializovaných ambulancií tú svoju aj psychológ. Jeho návštevu zahŕňa aj pravidelná ročná preventívna prehliadka. V rámci polikliniky budete môcť navštíviť aj nutričného a pohybového špecialistu. 

Veľmi inšpiratívny prístup k medicíne ako takej má americký lekár Peter Attia, MD, ktorý prišiel s konceptom a princípmi Medicíny 3.0 – jej cieľom je predĺžiť dĺžku aktívneho života ľudí. Dá sa to dôsledným prístupom a pravidelnými preventívnymi prehliadkamiJeho filozofiou sa riadim aj ja, pretože si myslím, že ku zdraviu sa dá pristupovať dlhodobo komplexne a nielen v akútnych prípadoch,“ dopĺňa Boris Bajer.

Vyšetrenia za pár klikov a pár dní

V digitálnej klientskej zóne nájdete svoje zdravotné výsledky popísané zrozumiteľnou formou tak, aby ste ich dokázali sami jednoducho interpretovať. Rovnako tam nájdete plánované termíny návštev u svojich lekárov, o ktorých vás budeme informovať prostredníctvom mobilných notifikácií. V klientskej zóne sa objednáte na vyšetrenie, ale aj budete môcť konzultovať jeho výsledky. Okrem toho tu nájdete zoznam predpísaných liekov a eRecept. K dispozícii vám budú všetky služby, vďaka ktorým nadobudnete komplexný prehľad o svojom zdraví a budete zaň môcť prevziať kompletnú zodpovednosť. 

Komunita v rámci polikliniky

V poliklinike vedenie plánuje participovať na aktivitách, ktoré podporujú komunitného ducha. „Pre zamestnancov a klientov pripravujeme spoločné aktivity zamerané na rozvoj tela – spoločné behy, či výlety na bicykloch – ale zaostávať nebude ani myseľ. Plánujeme aj meditácie a rôzne prednášky, prostredníctvom ktorých spoznajú lepšie svoje telo,“ uzatvára Bajer. 

Do polikliniky Váš Lekár budete môcť zavítať jednorazovo, no tiež bude možné zakúpiť si ročné členstvo plné praktických benefitov.

Pridaj komentár