Rozhovor s manažérom oddelenia služieb zákazníkom

V tomto blogu sa pozrieme na príbeh jedného zo zamestnancov, pána Michala Halása, ktorý sa vypracoval z radového zamestnanca na manažéra oddelenia služieb zákazníkom. To, ako sa mu to podarilo, čo mu v tom pomohlo aj ako vyzerá jeho bežný pracovný deň, sa dozviete v rozhovore s ním.

V súčasnosti ste v NAY na vedúcej pozícii. Čo Vám najviac pomohlo vypracovať sa na manažéra?

Ochota učiť sa nové veci neustále vzdelávanie (školenia, kurzy, samoštúdium).

Na akej pozícii ste pracovali predtým?

Pri nástupe do spoločnosti NAY (november 1998) som nastupoval ako predajca bielej techniky a po pár mesiacoch v 1999 som sa stal zástupcom vedúceho predajne. Ako zástupca som pracoval do roku 2001, kedy som prešiel na centrálu spoločnosti ako koordinátor služieb. Od 2005 som sa stal vedúcim oddelenia služieb zákazníkom a v roku 2016 k tomu pribudla zodpovednosť za služby aj v sieti Electroworld v Čechách.

Ktoré sú podľa Vás Vaše silné stránky, vďaka ktorým ste dobrým manažérom a viete riadiť ľudí?

Schopnosť a snaha hľadať riešenia a ľudský prístup, ochota pomôcť, poradiť a odovzdať moje vedomosti ďalej.

Ako vyzerá Váš bežný pracovný deň?

Ráno rekapitulujem plán dňa a v závislosti od porád, stretnutí a priorít si naplánujem úlohy aktuálneho dňa. “Na zahriatie” vybavím alebo delegujem pár drobných úloh. Doobeda sa venujem náročnejším úlohám/projektom, napríklad návrhom postupov, procesov a zmien v súvislosti s novými službami alebo pri úpravách existujúcich služieb, definovanie alebo pripomienkovanie zmlúv o spolupráci s externými partnermi. Taktiež plánujem a nastavujem akcie na podporu predaja ako je splátkový predaj a benefity vo vernostnom klube a podobne. Poobede riešim alebo delegujem zvyšok úloh. V rámci dňa mávam porady s členmi môjho tímu k ich úlohám alebo spoločným projektom a pripravujem si podklady na interné porady alebo stretnutia s obchodnými partnermi.

Čo považujete za najstresujúcejšie na Vašej práci?

Situácie, ak je dôležitých úloh výrazne viac, ako sú kapacity a keď treba niektoré projekty “obetovať”,  prípadne ich urobiť v zjednodušenej kvalite, s ktorou nie som spokojný.

O čom si, naopak, myslíte, že je najlepšie na Vašej práci, čo máte rád?

Riešenie nových rôznorodých projektov úloh (ako je rozbeh/zavádzanie nových služieb).

Je ešte niečo, čo Vás dokáže pri Vašej práci prekvapiť/prekvapilo Vás v poslednom čase?

Po 25 rokoch ma už máločo prekvapí. Jedna vec ma predsa len prekvapila. Bolo to nedávno, keď si zákazník prišiel do predajne po americkú chladničku, ktorú kúpil pred 12 rokmi! Tá chladnička ho tých 12 rokov v predajni čakala (údajne nemal čas prísť si po ňu 🙂).

Pridaj komentár