Rozhovor s vedúcou OD NAY Komárno

Fungovanie v NAY sa zakladá na spoľahlivých procesoch, ktoré majú na starosti naši manažéri a manažérky. Aj keď u nás vládne priateľská atmosféra, disciplína sa musí dodržiavať. V nasledujúcom interview sme vyspovedali pani Martu Štumpfovú, ktorá je vedúcou OD Komárno. 

Ako si viete ustrážiť work-life balance?

Vo firme pracujem už 11 rokov a môžem povedať, že sa mi to darí celkom dobre, a to vďaka dvom veciam: V rámci svojho pracovného času riešim veci efektívne a intenzívne, nemám tým pádom zbytočné nadčasy. Druhou vecou je istota, že v mojej neprítomnosti sú procesy delegované na mojich zástupcov, na ktorých sa môžem plne spoľahnúť.

Aké sú podľa Vás najdôležitejšie vlastnosti, ktoré musí mať dobrý manažér/vedúci?

Vediem predajňu vždy v súlade s cieľmi firmy a snažím sa to celé podať tak, aby s tým boli stotožnení. Nevyhnutnou vlastnosťou je aj určiť si priority a cesty k dosiahnutiu tak, aby mi podriadení maximálne dôverovali. Dôležitý je aj dobre rozvrhnutý time management. Pre mňa je kľúčová aj práca s jednotlivcami a vzájomná spätná väzba.

Čo považujete za najstresujúcejšie na Vašej práci?

Rýchla zmena a neustále zavádzanie nových technických procesov, veľa prioritných požiadaviek z vedenia naraz. Taktiež vyjsť v ústrety nepríjemným zákazníkom a z toho vzniknutým situáciám.

O čom si, naopak, myslíte, že je najlepšie na Vašej práci, čo máte rada?

Mám rada prácu so svojimi ľuďmi, formovať ich názory a poukazovať na ich silné stránky.

V čom Vám práca NAY pomohla/pomáha rozvíjať sa ako osobnosť?

NAY mi veľmi pomohla. Dostala som podporu aj ocenenie môjho úsilia a formy mojej práce s ľuďmi, čo je pre mňa najviac. Rozvíjam sa manažérsky jednak praxou, ale aj školeniami a manažérskymi kurzami ELSQUARE, v rámci ktorých som vypracovávala veľa úloh konkrétne z moje predajne.

Ako Vám práca v NAY pomáha/pomohla rozumieť ľuďom/zákazníkom?

Odpovedala som aj v predchádzajúcej otázke. Keďže aj moje predchádzajúce manažérske zamestnania boli silno späté s prozákazníckou orientáciou, od samého začiatku môjho pôsobenia na predajni bol zákazník a jeho spokojnosť alfou a omegou mojich požiadaviek na tím.

Je ešte niečo, čo Vás dokáže pri Vašej práci prekvapiť/prekvapilo Vás v poslednom čase?

Asi reakcie zákazníkov – v posledných ťažkých obdobiach čelíme kritike a sťažnostiam často neodôvodneným zo strany zákazníkov, na to sa sústreďujeme v tomto čase.

Pridaj komentár