Rozhovor s Andrejom Višackým, HR manažérom NAY a Electro World

Na prístupe môjho zamestnávateľa si najviac vážim férovosť a tímového ducha, ktorý je v našej spoločnosti od začiatku. Príležitosť ku kariérnemu rastu má každý, kto má chuť pracovať.

Aké boli Vaše začiatky v NAY? Čo Vás najviac prekvapilo po nástupe?

Moje začiatky siahajú do roku 2003 kedy som nastúpil do NAY na pozíciu zástupcu vedúceho v predajni v OC Danubia. Keďže som nastúpil 23.10. a zhruba mesiac som sa školil na inej predajni, tak môj prvý samostatný deň bol začiatkom decembra, keď začínala vrcholiť sezóna. Najviac ma prekvapila dynamika predaja počas tohto obdobia. Vtedy v predajni pracovalo takmer 60 zamestnancov a skoordinovať všetko, aby fungovalo ako namastený stroj nebolo jednoduché.

Ako pokračovala Vaša kariérna cesta?

Po takmer troch rokoch strávených v predajni som dostal ponuku prejsť na centrálu spoločnosti, na novo vytvárané oddelenie predaja, na pozíciu koordinátora. Mojou úlohou bolo nastavovať jednotné procesy na OD, keďže ako firma sme rýchlo rástli a pravidelne pribúdali nové a nové obchodné domy. Postupom času ako rástla firma, som s ňou rástol aj ja. Prešiel som pozíciami v rámci oddelenia predaja až po oblastného manažéra a pred siedmimi rokmi som celkom nečakane prijal veľkú výzvu a z predaja som sa dostal na čelo HR, ako HR manažér pre obe siete NAY a aj Electro World.

Za 19 rokov ste prešli rôznymi pozíciami. Čo Vás motivovalo neustále na sebe pracovať? 

Som človek, ktorý má rád dynamiku a veľmi rád posúvam veci vpred – vždy je čo zlepšovať. Našťastie mám skvelého nadriadeného, ktorý ma v rozvoji či už vlastnom ale aj firemnom podporuje. Som v znamení blíženca ☺ pre mňa sú nové veci ten najlepší motivátor. Súčasná pozícia ma napĺňa, pretože je o komunikácií a tá je pre mňa kľúčová.

Aktuálne v NAY zastávate pozíciu HR manažéra. Skúste nám ju, prosím, v krátkosti priblížiť. 

Zodpovedám za riadenie personálnych oddelení pre Slovensko a Česko. Na pozícií, ktorú zastávam je potrebné komplexne obsiahnuť všetky legislatívne a procesné stránky z personálnej, mzdovej ale aj vzdelávacej oblasti. Podieľam sa na viacerých projektoch, napr. automatizácia personálnych procesov, e-learningu, budovaní Employer brandingu, rozvoj CSR aktivít – spoločnosť NAY je členom BLF fóra. V neposlednom rade je to množstvo personálnych rokovaní so zamestnancami alebo zástupcami zamestnancov.

 Čo Vás najviac baví na Vašej práci?

Rozmanitosť, kontakt s ľuďmi, množstvo zaujímavých rozhovorov a projektov.

… a teambuildingy ☺

Čo oceňujete na prístupe Vášho zamestnávateľa?

Férovosť a tímového ducha, ktorý je v našej spoločnosti od začiatku. Príležitosť ku kariérnemu rastu má každý, kto má chuť pracovať.

Ako vnímate firemnú kultúru?

Pozitívne, aj keď toto slovo v poslednom období dostalo úplne iný rozmer ☺ U nás je každý vypočutí, každý sa svojimi nápadmi môže podieľať na rozvoji firmy. Manažment spoločnosti nie je nedosiahnuteľný. Sme ako veľká rodina.

Čo by ste odporučili každému, kto zvažuje svoju kariéru v NAY?

Aby neváhali a poslali si životopis. Spoznali NAY na vlastnej koži.

Pridaj komentár