Firemná kultúra v Adient – Peter Kaprálik, Engineering Manager

Sme mladé vývojové centrum. Kto má chuť pracovať a rozvíjať sa, určite sa u nás nestratí.

Čo Vás priviedlo do  spoločnosti Adient?

Po dokončení vysokej školy som sa zamestnal vo firme v oblasti automotive. Keďže ma táto oblasť zaujala, hľadal som ďalšie pracovné príležitosti, kde by som sa dostal priamo do vývoja komponentov pre automobilky. 

Za 6 rokov ste prešli rôznymi pozíciami. Čo Vás motivovalo neustále na sebe pracovať? 

Už od nástupu bola práca veľmi kreatívna. Na každom projekte som sa naučil niečo nové a to ma neustále posúva vpred. Od práce Design Engineera som sa začal viac zaujímať o fungovanie projektu ako takého a to ma priviedlo až na súčasnú pozíciu. 

Aktuálne v Adient zastávate pozíciu Engineering Manager. Skúste nám ju, prosím, v krátkosti priblížiť. 

Mojou náplňou práce je riadenie vývoja komponentov pre sedačky v automobiloch. To zahŕňa nie len samotný design, ale aj všetky fázy daného projektu od cenových ponúk, cez prototypy a ich následne testovanie, až po zaradenie do výroby. To si vyžaduje každodennú  komunikáciu s rôznymi tímami vo firme rovnako ako aj komunikáciu priamo so zákazníkmi. Súčasťou mojej práce je aj podpora našich závodov pri produkcií našich komponentov

 S akými každodennými výzvami sa najčastejšie stretávate?

Moja práca je veľmi rozmanitá a vždy prináša nové úlohy. Takže je ťažko hovoriť o rutine. Každý deň prichádzajú nové výzvy a je potrebné hľadať riešenia. Niekedy sa dajú úlohy robiť od stola, niekedy treba vycestovať priamo do závodu a hľadať riešenia pri produkcií.

Čo oceňujete na prístupe Vášho zamestnávateľa?

Naše vývojové centrum v Trenčíne je veľmi otvorené v rámci komunikácie so zamestnancami. Zohľadňuje ich potreby  a snaží sa vytvoriť príjemné pracovné prostredie, o čom svedčí aj široká škála benefitov. V rámci firmy je množstvo príležitostí na zmenu pozície a sebarealizácie. 

Ako vnímate firemnú kultúru?

Adient vnímam ako modernú firmu, ktorej záleží na aktuálnych témach spoločnosti. Zúčastňujeme sa rôznych charitatívnych akcií, podporujeme študentov  stredných a vysokých škôl v rámci projektu “Internship”, ktorý funguje už niekoľko rokov. Taktiež, firma organizuje rôzne spoločenské akcie, ktoré upevňujú vzťahy medzi zamestnancami. 

Ako vnímate spoluprácu v rámci  tímu?

Vo svojom tíme sa snažím o otvorenú komunikáciu, čo nám uľahčuje našu každodennú spoluprácu. Veľa spolu komunikujeme či už osobne alebo online počas práce doma. S mnohými kolegami, ktorí sa stali už aj mojimi kamarátmi, sa stretávame tiež mimo pracovnej doby pri rôznych športových, ale aj iných aktivitách.

Zmenila sa Vám  po covide flexibilita pracovného času ? Pracujete z kancelárie, alebo máte možnosť využívať home office?

Už pred COVIDom sme mali možnosť veľkej flexibility pracovného času. COVID nás však “prilepil” na celkom dlhé obdobie výhradne na home office. Našťastie, teraz už pracujeme v hybridnom režime, ktorý nám umožňuje pracovať z domu v rozmedzí 0-100%, v závislosti od charakteru práce a dohody s nadriadeným. Preferujeme však, aby išlo o kombináciu práce z domu a práce z office. V tíme sme sa dohodli na spoločných dňoch v práci, predsa len stále uprednostňujem osobný kontakt.

Čo by ste odporučili každému, kto zvažuje svoju kariéru v Adient?

Určite by som odporučil prísť k nám na pohovor. Spoznať pracovné prostredie, dozvedieť sa o našej firme a možnosti uplatnenia. Sme stále pomerne mladé vývojové centrum a kto má chuť pracovať a rozvíjať sa, určite sa u nás nestratí.

Ďakujeme

Pridaj komentár