Janka z NN Poisťovne: “Konečne mám kľudnú prácu bez stresov”

Jana Vaššová je odborníčkou v oblasti poisťovníctva a vzťahového manažmentu, ktorá napriek svojim skúsenostiam počas pandémie prišla o prácu a mala problém nájsť si novú. Uchytila sa v NN Poisťovni a v novom kolektíve zapadla natoľko, že s tímom rada trávi čas aj mimo práce.

Janka, Vy ste pred nástupom do NN poisťovne mali bohaté skúsenosti z viacerých poisťovní a boli ste vzťahovou manažérkou v banke. Čo sa stalo, že ste práve Vy počas pandémie museli zmeniť prácu?

V  roku, v ktorom začala pandémia, banka začala prepúšťať a to hneď začiatkom roka. Toto prepúšťanie neminulo ani oddelenie na ktorom som pracovala. Z každého regiónu bol prepustený 1 zamestnanec… keďže som pre západné Slovensko bola služobne najmladšia, bolo logické zo strany zamestnávateľa, že voľba padla na mňa.

Je pre odborníka s Vašimi skúsenosťami náročné nájsť si novú prácu? Podľa akých kritérií sa rozhodujete?

V čase korony je to náročné. Pred koronou som nemala problém nájsť si uplatnenie v danom odbore. V tom čase to bolo tak, že ma spoločnosti oslovovali s ponukou práce. Počas korony sa situácia rapídne zhoršila. Bolo málo pracovných ponúk a veľa nezamestnaných. Vedela som, že chcem pracovať v poisťovníctve (konkrétne životné poistenie). To ma najviac bavilo a najviac sa tomu rozumiem. No a tu nastal problém. Spoločnosti akoby prestali pozerať na pracovné skúsenosti kandidáta, ale uprednostňovali školy zamerané na zdravotníctvo. Dokonca sa mi stalo, že som dostala zamietavú odpoveď z poisťovne na školiteľa životného poistenia. Vraj nemám pracovné skúsenosti… tak to ma naozaj pobavilo. Alebo ma odmietli pretože som nemala skúsenosti s jedným programom, v kt. bolo potrebné pracovať… Bola to zvláštna skúsenosť. 

Kritéria, ktoré rozhodovali pri výbere novej práce boli poisťovníctvo, práca v kancelárii, menej cestovnať a samozrejme platové podmienky.

Dostali sme na Vás veľmi pozitívny feedback, vraj ste sa skvele zapracovali a vidia vo Vás veľký potenciál posunúť sa aj ďalej. Cítite takéto ocenenie aj pri práci?

Mám vynikajúci kolektív a aj šéfku. Som šťastná, že som sa dostala do takého tímu. O to viac ma teší, že je na mňa pozitívny feedback. Okrem iného máme mesačné zhodnotenie našej práce a tam dostávam priamy feedback od šéfky. Takže cítim takéto ocenenie, aj keď ja som človek, kt. so sebou nie je spokojný a stále sú veci, ktoré sa dajú a musia zlepšovať. 

Využili ste niekedy skúsenosti z predošlej práce aj na aktuálnej pozícii? Ako?

Čerpám z toho stále. Máme rovnaké alebo podobné pracovné postupy. Navyše bavíme sa o životnom poistení a to je v každej poisťovni postavené na rovnakom princípe, väčšinou s malými rozdielmi.

Čo je Vašou úlohou na aktuálnej pozícii?

Celý názov pozície je – Konzultant kontaktného centra podpory predaja. Zjednodušene, pracujem na call centre pre maklérov a odpovedám im na otázky z oblasti II., III. piliera a životného poistenia telefonicky alebo mailom. Jedná sa o produktové, procesné informácie + nejaké konkrétne otázky k jednotlivým zmluvám. Zhodnotila by som to ako čiastočnú prácu vzťahového manažéra s tým rozdielom, že nemusím cestovať, školiť a dokonca nezodpovedám za plnenie cieľov.

Ste v práci spokojná? Čo vnímate ako najväčší benefit tejto práce?

Som veľmi spokojná. Aj napriek množstvu telefonátov a mailov, mám pocit kľudnej práce bez stresov. Ako som spomenula vyššie, je to súčasť práce, ktorú som doteraz robila, to náročnejšie mi však odpadlo.

Ako sa Vám pracuje v priestoroch NN Poisťovne? Je Vaša prítomnosť v kanceláriách povinná, alebo je povolený aj home-office?

Veľmi dobre sa mi pracuje v priestoroch NN a som rada, že som mohla chodiť do firmy práve v čase zaúčania. Máme povolené pracovať v kancelárii a aj home-office. Využívam obe možnosti. 

Ako by ste charakterizovali firemnú kultúru NN Poisťovne? Spája Váš tím kolegov spoločná hodnota, na ktorej sa zhodnete?

Podľa mňa, NN robí všetko preto, aby aj v tejto dobe, keď je väčšina zamestnancov doma, spájala zamestnancov a udržiavala spoločné hodnoty. Náš tim sa o to snaží aj individuálne. Snažíme sa spoločné tráviť čas mimo práce. Nie vždy sa to dá a pridajú sa všetci, ale snažíme sa byť aspoň takto spolu, keď sa nevidíme v práci.

Čo máte na svojej práci najradšej?

Robím čo ma baví a to je asi najväčšie šťastie. 

Čo by ste odporučili každému, kto zvažuje začať kariéru v NN?

Určite by mal začať. NN je druh korporátu, ktorý sa stará o svojich zamestnancov a má nastavené správne hodnoty. A to mám s čím porovnávať 🙂

Pridaj komentár