,,Program Mladý líder mi umožnil vypracovať sa až na Manažéra obchodu.“ – Róbert Bors, Tesco Stores CR

Prístup zamestnávateľa vnímam ako jeden z dôvodov prečo som do Tesca ako čerstvý absolvent nastúpil.

Skúste sa nám prosím v krátkosti predstaviť 😊

Študoval som na SPU v Nitre, konkrétne Manažment podniku na prvom stupni a následne Agrárny obchod a marketing na Fakulte ekonomiky a manažmentu. Už počas štúdia som brigádoval v Tescu v Hypermarkete Nitra, kde som bol na oddelení pokladničná zóna a aj vďaka tejto brigáde som sa dozvedel o Absolventskom programe (dnes Mladý líder) a rozhodol som sa, že si podám žiadosť. Prijali ma a po škole v septembri som nastúpil na spomínaný program na Supermarket Vráble.

Za 5 rokov ste prešli rôznymi pozíciami a pracovali ste už v 5 obchodoch Tesco. Čo Vás motivovalo neustále na sebe pracovať?

Každý obchod je iný a teda každý z nich ma posunul o niečo ďalej. Na začiatku som sa niečoho podobného obával a teda predstava, že si budem musieť neustále zvykať na nový kolektív a prostredie bola pre mňa odradzujúca, ale nakoniec to bolo práve naopak. Počas týchto 5 rokov som mal šancu otvoriť až dve nové predajne v Nitre, čo bola jedna z najväčších výziev v mojej kariére, a zároveň ma to najviac posnulo vpred, či už osobnostne alebo profesijne. V Tescu nemám jasne stanovené kam až by som sa chcel dopracovať a teda som otvorený akejkoľvek výzve. Jediné čomu sa chcem vyhnúť je stagnácia.

Aktuálne v Tescu zastávate pozíciu Manažér obchodu v rozvoji. Skúste nám ju, prosím, v krátkosti priblížiť.

Manažér obchodu znamená v preklade manažér hypermarketu a teda ako to nazývame my – veľký formát. Rozdiel je v tom, že riadite výrazne širší tím, väčšiu plochu a tiež v mojom prípade aj nové oddelenia.  Výberové konanie na rozvoj som úspešne absolvoval koncom roka 2021 a od tohto času som sa pomalými krokmi začal pripravovať na pozíciu Manažéra obchodu. Od 1.1.2023 som dostal šancu ísť na živý tréning na Hypermarket Prievidza, kde som si v rámci zastupovania Manažéra obchodu vyskúšal túto rolu na vlastnej koži, za čo som Tescu opäť veľmi vďačný.

 S akými každodennými výzvami sa najčastejšie stretávate?

Obchod je živé miesto, a teda každý deň vám prináša nové výzvy a príležitosti, ale od začiatku bola pre mňa najväčšia výzva práca s ľuďmi. Tú by som rozdelil do dvoch skupín, a to práca so zákazníkmi a práca s kolegami. Zákazníkom chceme každý deň prinášať ten najlepší servis a v dnešnej dobe sa ich požiadavky neustále zvyšujú a je len na nás ako sa im dokážeme prispôsobiť. V rámci práce s kolegami sa snažím o to, aby som vytvoril pracovné prostredie, kde sa cítia dobre a vítaní. Aj napriek tomu vznikajú rôzne konflikty a nezhody, ktoré sú práve v mojej kompetencii riešiť a určite sú pre mňa vždy výzvou.

Čo oceňujete na prístupe Vášho zamestnávateľa?

Práve prístup zamestnávateľa vnímam ako jeden z dôvodov prečo som do Tesca ako čerstvý absolvent nastúpil. Stotožňujem sa so všetkými hodnotami a poslaním, ktoré má firma osvojené. Som hrdý na všetky aktivity, ktoré vynakladá, či už pre našich zákazníkov alebo v rámci diverzity, vzťahu k životnému prostrediu, podpory komunít, boja proti plytvaniu potravinami a iné.

Tiež oceňujem to, že podporuje môj kariérny rozvoj a búra všetky predsudky ohľadom zamestnávania mladých ľudí a ich začlenenia do riadiacich pozícii. Vidia vo mne potenciál a snažia sa dostať zo mňa čo najviac, o čom svedčí aj moja doterajšia cesta naprieč Tescom.

Ako vnímate firemnú kultúru?

Vnímam ju ako vzorovú aj pre ostatné firmy.

V Tescu sa človek nemusí báť byť sám sebou a robí všetko pre to, aby tu vládla kultúra založená na otvorenosti. Ako som už spomínal, práca v rámci diverzity a inklúzie je niečo, na čo som hrdý.

Ako vnímate spoluprácu v rámci  tímu?

Veľmi pozitívne. Vždy keď som potreboval radu, dostal som ju.

V skratke, v Tescu som vždy obklopený ľuďmi, ktorým záleží nie len na osobnom úspechu ale aj na úspechu ostatných. Spolupráca v našom tíme je naozaj podporujúca, empatická a aktívna.

Čo by ste odporučili každému, kto zvažuje svoju kariéru v Tescu?

Odporučil by som im aby to určite vyskúšali a sami uvidia, či je pravda to, ako som to ja opísal vyššie, alebo ako si to oni predstavovali. Ja svoje rozhodnutie neľutujem a keby mám šancu sa rozhodnúť znovu, tak by som sa vybral presne tou istou cestou.

Pridaj komentár