Nadšenci pre techniku žijú aj pre druhých – ako NAY pomáha?

Na čo sme prispeli?

V NAY sme tím nadšencov, ktorý nežije len technikou, ale aj pomocou pre tých, ktorí to skutočne potrebujú. Robíme dobročinné aktivity, v ktorých vidíme hlbší zmysel.

Už od roku 2007 podporujeme neziskovú organizáciu Dobrý anjel, ktorá pomáha rodinám s nezaopatrenými deťmi, kde je niekto chorý na rakovinu, alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu (napríklad detskú mozgovú obrnu, cystickú fibrózu, chronické zlyhanie obličiek, svalovú dystrofiu typu Duchenne alebo Downov syndróm) a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej tiesne. Spolu s našimi zákazníkmi sme už poskytli Dobrému anjelovi takmer 800 000 € v podobe finančných prostriedkov alebo spotrebičov. Môžete tak urobiť aj vy, ak zaokrúhlite svoj nákup. Na eshope tak môžete urobiť v treťom kroku pri objednávke, pri nákupe na predajni stačí oznámiť, že svoj nákup chcete zaokrúhliť a povedať výslednú sumu, rozdiel výslednej sumy a nákupu sa pošle nadácii Dobrý anjel.

V roku 2018 sme v spolupráci s Domovom sv. Jána z Boha organizovali akciu Čistíme Nové Mesto. Išlo o zapojenie ľudí bez domova v rámci socializačných prác do čistenia Nového Mesta. Darovali sme im spotrebiče a elektroniku ako práčka alebo počítače.

Od 2021 podporujeme dobrovoľnícku akciu Naše mesto – v roku 2021 sme boli v Zoo Bratislava, v 2022 sme boli opäť v Zoo Bratislava a tiež sme mali dobrovoľníčku v Košiciach, ktorá pomáhala s upratovaním dvora pre neziskovú organizáciu Dorka. Darovali sme prenosné sprievodcovské systémy na komentované kŕmenia a komentované sprevádzanie návštevníkov bratislavskej ZOO.

V roku 2022 sme sa v rámci Giving Tuesday 2022 zapájali do zbierky “Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok” a okrem toho sme darovali výrobky vybraným organizáciám  – ZOO Bratislava (kombinovaná chladnička, ktorú umiestnili do budovy chovného zariadenia žiráf a zebier a slúži predovšetkým na úschovu rýb pre vtáčie druhy v ZOO), Vagus v Bratislave (ryžovar, mikrovlnná rúra, kulmofén) a detský domov sv. Klementa Hofbauera v Podolínci (mikrovlnná rúra, stolový mixér a práčka a zasielali sme aj mikulášske balíčky).

V marci 2022 sme darovali 50 000 eur nadácii Magna v súvislosti s inváziou na Ukrajinu, ktoré vyčlenili priamo majitelia a akcionári spoločnosti. Usporadúvali sme aj materiálne zbierky od zamestnancov naprieč predajňami pre OZ Záchranný systém Slovensko, ktorý veci následne odniesol do záchytných centier.

Za posledné dva roky sme robili jarné a jesenné zbierky oblečenia v spolupráci s Nadáciou Pontis – pre neziskové organizácie Centrum pre deti a rodiny Holíč (jar a jeseň 2022) a Centrum pre deti a rodinu Fortunáčik v Bratislave (jeseň 2021).

Pridaj komentár