Denisa z NN Poisťovne: “Keď som nastupovala, dcéra mala len 7 mesiacov.”

Denisa Koková nastúpila ako agentka do NN Poisťovne priamo z materskej, bez predošlých skúseností a navyše v období pandémie. Napriek všetkému je presvedčená, že kto naozaj chce, prácu si nájde. Ako sa jej darí skĺbiť materstvo a pracovné povinnosti?

Pre veľa žien býva náročné po materskej hneď prepnúť a zorientovať sa v odlišnom pracovnom režime. Boli ste „hodená do vody“, alebo vás trpezlivo zaúčali?

Môj nástup bol plynulý. Všetci boli na mňa veľmi milí a ochotní mi vo všetkom pomôcť. Môj pobočkový manažér bol naozaj ústretový, čo sa týka času, nakoľko keď som nastúpila, tak dcéra mala len 7 mesiacov. Zohľadnil mi to a nemusela som chodiť na celý deň do kancelárie. To som si veľmi cenila, lebo som v podstate stále bola s malou a mala čas pripraviť ju postupne na zmenu.

Čo vás na danej pozícii oslovilo, mali ste podobnú skúsenosť predtým? 

Nemala som žiadnu skúsenosť. Navrhla mi to na začiatku mamina, že takto by bolo možné skĺbiť rodičovstvo aj prácu. Pracovné povinnosti si viem rozložiť podľa seba a nemusím byť každý deň 8 hodín v office.

Aké bolo hľadať si prácu v období COVIDu?

Pre mňa to nebolo veľmi náročné. Práca pre mňa vždy bola a bude. Kto naozaj chce, prácu si nájde.

Aký je váš pracovný čas? Je fixne daný, alebo skôr flexibilný?

Môj čas je flexibilný. Sama si určujem kedy a s kým sa stretnem.

Keď máte zo svojich výsledkov dobrý pocit, vníma to zamestnávateľ? Cítite v akejkoľvek forme jeho ocenenie?

Samozrejme. Na pobočke sa všetci podporujeme a tešíme zo spoločných výsledkov. Náš manažér nás motivuje malými súťažami aj s cenami. 

Kto a ako Vám je k dispozícii, pokiaľ si predsa len neviete poradiť?

Pre mňa sú tu všetci z pobočky. Je jedno na koho sa obrátim, či už ide o stretnutie alebo o pomoc ohľadom informácií, vždy sa mám na koho obrátiť. V našom žiarskom kolektíve sa mi pracuje dobre hlavne kvôli ľuďom a uvoľnenej atmosfére, ktorá považujem za výnimočnú.

Ste v práci spokojná? Čo vnímate ako najväčší benefit tejto práce?

Som spokojná. Najväčší benefit sú moji kolegovia a flexibilita času.

Koľko času trávite v kancelárií, “v teréne” a na home-office?

V pobočke v Žiari nad Hronom máme každý štvrtok klientské dni. Zo začiatku je účasť pre nováčikov nutná kvôli zaškoleniu a tréningom, ktoré sú potrebné k obchodnému rozhovoru. Neskôr sa stretávate s klientmi už vo vlastnej réžií, ale vždy sme tam viacerí a je veselo, čas potom ide rýchlo.

Spája váš tím kolegov spoločná hodnota, na ktorej sa zhodnete?

Určite áno. Napríklad flexibilita času, dobrý kolektív a samozrejme aj finančné ohodnotenie, ktoré záleží na každého vlastnej šikovnosti.

Pri rozhovoroch s priateľmi ste určite počuli o rôznych iných zamestnávateľoch a ako sú s nimi vaši známi spokojní – je niečo, v čom by sa vaša firma mohla inšpirovať? Je niečo, za čo ste naopak radi, že sa u vás nedeje?

Väčšina mojich známych robí vo fabrikách. Tam vnímajú ako výhodu 13. a 14. plat a samozrejme platenú dovolenku. Avšak robia na smeny a aj nočné, čo im naozaj nezávidím. Ja mám radšej, keď si viem svoj čas zadeliť medzi rodinu a prácu. Nikto nie je ukrátený a ja som spokojná.

Čo by ste odporučili každému, kto zvažuje začať kariéru v NN?

Nech neváha, nič tým nestratí. Môže len získať skúsenosti a spoznať nových, skvelých ľudí, ktorí si vo všetkom pomáhajú. Určite to stojí za to, tak hor sa sem!

Pridaj komentár