#ANJELSKESKUTKY v JobAngels. Dôležité sú aj maličkosti.

V rámci iniciatívy #AnjelskeSkutky sa spolupodieľali naši interní aj externí zamestnanci. Do budúcna máme v pláne zapojiť aj našich anjelov. Hlavným poslaním projektu je priniesť dobré skutky tým, ktorí to skutočne potrebujú. Bez rozdielu, či je to starý alebo mladý človek, dieťa či zviera. Samozrejme dobrý skutok môžete urobiť aj sami od seba. Chceme tým inšpirovať ľudí, aby si navzájom pomáhali a robili svet lepším.

Pozrite si zopár inšpiratívnych anjelských skutkov, za ktorými nemusíte chodiť ďaleko a nemusíte byť ani milionár, aby ste niečo urobili. 

1. Dôchodcom stačí spoločnosť

Náš prvý skutok sme vykonali 2. decembra, kedy sa kolegyňa Tonka vybrala so svojou ľudovou skupinou zatancovať a zaspievať dôchodcom v Starom meste. Tí sú tam často sami a zväčša nemajú program,  preto sú za chvíľku spoločnosti veľmi vďační. Tanečný súbor priniesol dobrú a pozitívnu náladu, plnú radosti a smiechu. Členovia súboru na čele s našou Tonkou si nielenže zatancovali a zaspievali, ale tiež si posedeli pri jedle a s dôchodcami sa porozprávali. Veríme, že si to staromešťania užili a nám sa podarilo skrášliť im tieto chvíle. 


2. Zviera nie je vec


Druhý skutok sa odohral v Slobode zvierat, kam sa vybrali Andrej a Peťa. Predtým ako tam išli, kúpili nejaké jedlo pre zvieratká pod ich vianočný stromček a nejakú tú maškrtu si nechali aj na vychádzku so psíkom. Volal sa Rony, bol veľmi prítulný a samozrejme vďačný za maškrty i prechádzku. Peti s Andrejom tiež dobre padlo takéto odreagovanie. A viete čo je na tom všetkom veľmi milé? Andrej má alergiu na psov a aj napriek tomu sa rozhodol pomôcť útulku a vyvenčiť psíka. Venčiť môžete ísť kedykoľvek v čase od 12:00-16:30.



3. Tvoja krv = záchrana života

Myslíme si, že tento skutok bol jedným z najdôležitejších skutkov, ktoré sme vykonali. Darovanie krvi je zodpovedný čin, ktorý si vyžaduje veľkú dávku odvahy a dobrého srdca. Tohto anjelského skutku sa ujal Dodo, ktorý sa bojí ihiel – za takú dávku odvahy mu patrí veľká vďaka, a Peťo, ktorý bol darovať krv už dvadsiaty krát. Každý kto daruje krv sa môže tešiť na malé občerstvenie na posilnenie po skončení “procedúry”. Darovať krv môžete v ktorýkoľvek deň v čase od 7:00-12:00.



4. Len pre radosť


Tonka robila viac pekných skutkov, každý s veľkým srdcom a nadšením. Tentokrát rozdávala ruže v Starom meste. Zvolila dvojitú porciu radosti ľuďom a to tak, že ružu darovala vždy dvojici, alebo mužom s deťmi (dievčatkom). Jednoducho prišla za dvojicou a darovala ružu mužom. Každý muž sa najskôr tváril prekvapene a žienky vedľa nich ešte viac. Keď Tonka vysvetlila o čo ide, každý muž sa potešil a ženy vedľa nich dvojnásobne, lebo nakoniec sa ruža dostala až k nim. Na fotkách môžete vidieť reakcie pred a po vysvetlení. Naozaj anjelský skutok! 



Veríme, že nás v tom nenecháte samých a pomôžete robiť dobré skutky aj vo vašom okolí.

Pridaj komentár