Ako zaujať tých správnych uchádzačov?

Napredovať a predbiehať konkurenciu znamená neustále hľadať nové cesty ako pritiahnuť energických a nadšených zamestnancov do svojej firmy. Ak vezmeme do úvahy to obrovské množstvo príležitostí, prečo by si vašu firmu mal vybrať práve ten talentovaný človek? Odpoveď je celkom jednoduchá, employer branding.

Známy pojem “employer branding” nie je len bezvýznamný buzzword. Jeho cieľom je predsa  prezentovať vašu firmu ako toho najvhodnejšieho zamestnávateľa. Je to proces, ktorého stavebnými základmi sú hodnoty, vízie a dlhodobé ciele vašej firmy. Aj vďaka nim dokážete odpovedať na otázky “Koho chcem zamestnať? Kto je ideálnym kandidátom?” alebo “Prečo je práve naša firma výnimočným a atraktívnym zamestnávateľom?”.

Odpovede na tieto otázky pomáhajú pri vytvorení stratégie pre vašu zamestnávateľskú značku. Takáto stratégia výrazne uľahčuje aj samotný proces recruitingu. Vytváranie Employer Brandingu je dlhodobý proces. Určujete si v ňom, čo je pre vašu firmu dôležité a vhodné.

Niekedy si to však uvedomíte, až keď potrebujete obsadiť pracovnú pozíciu a vytvoriť ponuku, kde vašej značke pridáte bodíky naviac. Prečo je to dôležité? Lebo kvalitných uchádzačov ubúda a pracovných ponúk pribúda. Je dôležité sa odlíšiť od vašej konkurencie.

LOGO

Logo je nezameniteľnou súčasťou vašej firemnej identity. Je to “maličkosť”, ktorá v sebe nesie dôležitú vizuálnu správu. Práve vďaka nej bude vaša firma zapamätateľná.

To všetko však určite dobre viete. Logo by v pracovnej ponuke nemalo chýbať hneď z niekoľkých dôvodov:

  • uchádzač, ktorý o vás nepočul, si vás ľahšie zapamätá
  • uchádzač, ktorý sa s vašou firmou už v nejakom kontexte stretol, si vďaka logu firmu zaradí medzi známe a dôveryhodné
  • samotná pracovná ponuka s logom pôsobí serióznejšie a pre uchádzačov je atraktívna

My v JobAngels vás nechceme ukrátiť o časť vašej firemnej identity, práve naopak, podporujeme vás v jej ďalšej tvorbe. Preto je vaše logo automaticky súčasťou pracovnej ponuky.

FIREMNÉ FOTKY

Pre veľkú časť spoločnosti práca nie je len zdrojom príjmu. Je to významná súčasť života, ktorá zasahuje do každodenného fungovania daného človeka. Uchádzač, ktorý si hľadá prácu, preto túži vidieť ako to vyzerá vo firme, do ktorej sa chystá poslať CV.

Firemné fotky považujeme za samozrejmú súčasť pracovnej ponuky, ktorá dokáže efektívne osloviť toho pravého uchádzača.

ZDIEĽANIE PRACOVNEJ PONUKY

Pri zdieľaní pracovnej ponuky na sociálnych sieťach máte pár sekúnd na zaujatie potenciálnych uchádzačov. Pri vytváraní pracovnej ponuky ste dbali na pridanie loga, aj pekných firemných fotiek.

Pracovné ponuky uverejnené na www.jobangels.com pri zdieľaní na sociálnych sieťach robia reklamu vašej firme a pozícii, ktorú sa snažíte obsadiť.

Do príspevku zobrazíme obrázok, ktorý si vyberiete pri vytváraní pracovnej ponuky spolu s logom a názvom vašej firmy.

Employer branding možno pôsobí ako náročný a dlhodobý proces, má v sebe však množstvo jednoduchých maličkostí, vďaka ktorým môžete dosiahnuť viditeľné výsledky. A najlepšie na tom je, že začať môžete hneď teraz.

Pridaj komentár