Trendy v HR pre rok 2016

Aké sú trendy v HR svete vo svete? Boli sme zistovať na konferencii v Paríži. Najväčší HR event v roku 2015. Boli tam ľudia ako sir. Richard Branson, zakladateľ Virgin, John Bersin či CEO Prezi Peter Arvai. Čo sme zistili?

Každý začína riešiť nespokojných zamestnancov, ako ich angažovať, zapojiť do diania vo firme, motivovať či ohodnotiť. V našom HR kútiku, kde nás bolo 20 nových projektov, to riešila minimálne 2/3-vá väčšina. Taký feedback, hentaký monitoring, gamifikácia. Toto sú zjavne trendy v Západnej Európe a ľudia sú tam čím ďalej, tým viac nespokojní s tým, čo robia. Tých zvyšných 20-30 % patrilo projektom, ktoré riešia „big data“, štatistiky a psychológiu. A každý jeden projekt cieli na veľké korporáty. A ich peniaze.

John BErsin a jeho trendy pre HR
trendy v HR pre rok 2016 od Johna Bersina

Súťaž medzi startupmi vyhral projekt, ktorý ponúka riešenie pre firmy veľkosti 1500+ ľudí. Nastúpiš do korporátu a na základe CV, všetkých údajov, čo o Tebe majú, Ti doporučia takú pozíciu, ktorá sa pre Teba hodí najviac. Čiže, ak si nespokojný account analyst, kľudne sa môžeš ocitnúť na marketingovom oddelení či ako obchoďáčka. Firma tak nestratí ďalší talent. Na ďalšej priečke bol projekt, ktorý ponúka vzdelávanie zadarmo. Dáva dokopy kurzy z firiem či univerzít, je z Nemecka a volá sa iversity. Alebo projekt, ktorý pomocou gamifikácie zapája zamestnancov tímu do riešenia úloh, a tým pádom ráta s tým, že sa lepšie spoznajú. Napríklad pozvi šéfa na večeru, spoznaj osobne čo najviac ľudí z iného poschodia a tak.

Aký bude trend v HR podľa vás? Inšpirujte aj ostatných v diskusii…

Viktor

Pridaj komentár