Čerstvá anjelka sa v pracovných ponukách zorientovala naozaj rýchlo.

Dnes sme pre Vás vyspovedali Evičku.

O JobAngels sa dozvedela počas leta. V pracovných ponukách sa zorientovala naozaj rýchlo a prvé úspechy na seba nenechali dlho čakať. Za krátke obdobie už pomohla nájsť prácu trom ľuďom. Spýtali sme sa jej prečo sa rozhodla stať anjelom, podľa čoho si vyberá zdieľané pracovné ponuky a na záver nám povie aj niečo málo o sebe.

Čo ťa na JobAngels zaujalo a prečo si sa rozhodla zdieľať ponuky?

Na internete človek v tejto dobe strávi naozaj veľa času. Páči sa mi, že môžem tento čas venovať niečomu užitočnému, z čoho profitujem nielen ja, ale aj ľudia, ktorí si nájdu vďaka mne prácu.

Odkedy si Job-anjelom?

Približne mesiac.

Čo ťa na zdieľaní baví najviac a čo najmenej?

Najviac ma baví, keď vidím, že sa niekomu ponuka, ktorú zdieľam páči, či už na Facebooku alebo keď pošle životopis cez link, ktorý som zdieľala.

Na základe čoho sa rozhoduješ, ktorú pracovnú ponuku zdieľaš?

Pozerám sa hlavne na ponuky, o ktorých si myslím, že by mohli byť pre ľudí atraktívne. Taktiež hľadím na celistvosť informácií, ktoré sú v ponuke uvedené.

Čo by podľa teba mala mať dobrá pracovná ponuka, aby zaujala a uspela?

Najhlavnejšou položkou, ktorú by podľa mňa mala pracovná ponuka obsahovať, je ponúkaný plat. Samozrejme, mnohí zamestnávatelia práve túto informáciu neradi uvádzajú, keďže ju nechávajú otvorenú pre osobný pohovor. To je tiež fajn, ale myslím si, že človek sa lepšie rozhodne, ak pozná podmienky, ktoré sú mu ponúkané. Ďalšou vecou, ktorú som si všimla je to, že zamestnávatelia často píšu ponuky veľmi zložito. Na takéto ponuky tiež ľudia nie vždy dobre reagujú. Informácie majú byť, podľa mňa celistvé, avšak osobný pohovor je pre obe strany nevyhnutný, a teda nie je potrebné uvádzať celé slohové práce o ponuke.

Tento rok sa chystáš na doktorandské. Aký odbor máš vyštudovaný a ktorá oblasť je tvojou „srdcovou záležitosťou“?

Vyštudované mám učiteľstvo matematiky a fyziky na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky. Teda mojimi srdcovkami sú práve tieto dva predmety. Taktiež komunikácia s ľuďmi. Mám rada ten pocit, keď vidím, že sa niekto niečo aj s mojou pomocou naučil, a tak sa posunul ďalej.

Odkiaľ pochádzaš a čo by si každému odporučila zažiť v tvojom meste?

Pochádzam zo Žiliny a jednoznačne by som odporúčala každému pobehať hory, ktoré sú všade naokolo. Taktiež je krásny Budatínsky hrad a park pri ňom. Blízko je potom Straník, kde, keď je veterné počasie, lietajú na rogalách. Na zahodenie nie je ani výhľad z Hradiska.

Aké si mala leto?

Leto som mala celé také pracovné, ale dopriala som si aj dovolenku v Egypte.

Ďakujeme Evičke za rozhovor a želáme ešte veľa úspechov v JobAngels.

Pridaj komentár