Nájdi toho pravého! Alebo ako si zdieľaním práce privyrobiť zaujímavú odmenu

Dnes ti napíšem tipy, ako postovať pracovné ponuky efektívnejšie. Zvýš svoje šance pri hľadaní toho pravého kandidáta pre firmy a môžeš získať finančnú odmenu.

Porozmýšľaj, koho by z tvojho okolia mohli zaujať. Mimochodom, vieš, že človek dokáže udržovať sociálne vzťahy s približne 150 ľuďmi? Tak nám to dovolí kapacita neokortexu. Psychológ Dunbar tvrdí, že sem patria presne tí ľudia, ktorých keď stretneme na ulici, prehodíme s nimi zopár slov. Vieme s kým randia, či majú deti, kde momentálne žijú, čo študovali a čo je dôležitejšie – akú prácu robia.

Práve oni, naša „150-iatka“, sú skvelým primárnym cieľom. Čo môže byť lepšie ako spojiť príjemné s užitočným? Pomôcť známym nájsť novú prácu a ešte zato získať finančnú odmenu.  Pošli napríklad zaujímavú pracovnú ponuku z oblasti obchodu kamarátovi „obchoďákovi“, ktorý hľadá zmenu a nové výzvy.

  • Urči si cieľovú skupinu

Každá pracovná ponuka je zaujímavá pre inú skupinu. Je to ponuka od Tatrabanky, ktorá hľadá študentov 5. ročníka VŠ? Super! Skús zazdieľať pracovnú ponuku na rôzne študentské stránky či univerzitné funpage. Je tvoj kamarát ešte stále študent alebo má v priateľoch veľa študentov? Popros ho, aby zdieľal tvoj link na svojom Facebooku alebo ho rozposlal v školskom e-maily. Ak ho o podobné služby nebudeš žiadať často, určite rád pomôže.

  • Využi Facebook skupiny vytvorené na hľadanie práce

Na Facebooku sa s nimi roztrhlo vrece. Dokonca, dnes má už každé väčšie mesto alebo kraj svoju vlastnú skupinu na pridávanie pracovných ponúk.

  • Používaj LinkedIn

LinkedIn je najväčšia profesijná sociálna sieť. Tu môžeš zdieľať pracovné ponuky aj ľuďom, ktorí nepatria medzi tvoje profesijné kontakty. Nájdeš tu expertov z viacerých oblastí, najmä znalostných pracovníkov (nie manuálne pracujúcich). Nezabudni pred zdieľaním vygenerovať správny link.

  • Informuj potenciálnych uchádzačov o firme alebo o práci

Pri zdieľaní pracovnej ponuky od menej známej firmy je dôležité krátko, no úderne zhrnúť, čím sa firma zaoberá, čo ponúka zamestnancom alebo prečo je vlastne daná práca zaujímavá. Odlíš svoj post, aby sa nestratil v množstve iných.

  • Uč sa, challanguj sa. Ber to ako zábavu

Nezabudni ani na trpezlivosť. Je veľmi náročné nájsť do firmy vhodného zamestnanca. Musí zapadnúť ľudsky i odborne. Kandidáti prechádzajú dlhým procesom výberu. Ten môže pri niektorých pozíciách trvať aj 2 – 3 mesiace.

Ďakujeme Ti za to, že nám aj svojim známym pomáhaš, aby našli čo hľadajú – dobrú prácu. Čoskoro spustíme motivačný program. Vďaka nemu budeš môcť získať finančnú odmenu za aktivity, ktoré v rámci procesu hľadania vhodných kandidátov vynakladáš. Finančná odmena Ti bude udelená bez ohľadu na to, či si firma tvojho uchádzača vyberie alebo nie.  Viac informácií už čoskoro. Sleduj nás...

Andrea

Pridaj komentár