Lucia z klientskej linky spoločnosti NN: „O mojej novej práci rozhodlo tetovanie. Teraz sa tomu teším.”

Lucia Valová nastúpila v spoločnosti NN Slovensko na pozíciu konzultantky v Centre služieb zákazníkom a podľa jej manažérky patrí k tým najšikovnejším novým kolegom. Jej príbeh v NN je zaujímavý aj tým, že o jej pracovnej pozícii rozhodlo tetovanie. Pôvodne sa totiž hlásila na pozíciu recepčnej, avšak na tejto pozícii sa neodporúča výrazne viditeľné tetovanie. Počas pohovoru však kolegyne z HR dobre odhadli jej talent a ponúkli jej pozíciu konzultanta.

Lucka, v spoločnosti NN poisťovni si začala pracovať bez akýchkoľvek predošlých skúseností so svetom finančných služieb. Mala si problém sa v tejto téme zo začiatku zorientovať?

Presne tak, z minulosti som nemala žiadne skúsenosti s produktmi ako životné poistenie či dôchodkové sporenie. Bola som však zvyknutá na kontakt s ľuďmi v rôznych podobách. Našťastie som ihneď po nástupe do NN dostala dôkladné vstupné školenia. Prakticky sa školím ešte stále, popri práci. Mám však super školiteľku a aj nápomocné kolegyne, takže to je výhoda. Vždy sa mám na koho obrátiť.

Máš za sebou prvé týždne práce. Ako sa na novej pozícii cítiš?

Cítim vo mňa vloženú dôveru a to je zodpovednosť. V NN vidím najmä odlišný prístup nielen ako k nováčikovi, ale aj ako k novej kolegyni. S takou ústretovosťou som sa ešte v žiadnej práci nestretla.

Pôvodne si sa hlásila na pozíciu recepčnej, napokon si však zakotvila v Centre služieb zákazníkom. Čo rozhodlo o tejto zmene?

Ja som pôvodne reagovala na voľnú pracovnú pozíciu recepčnej, s ktorou som už mala skúsenosti. Povedala som si, že budem mať väčšiu šancu, že sa dostanem na pohovor. Avšak recepčná by nemala mať viditeľné tetovania a tak mi spoločnosť vzápätí ponúkla inú obsadzovanú pozíciu. Dnes som rada, prácu konzultanta vnímam ako krok vpred. Je tu toho veľmi veľa, čo sa človek naučí a je tu i oveľa väčší priestor na ďalší kariérny posun.

Čo vnímaš ako najväčší benefit tejto práce?

Ako som už spomínala, najväčší dojem na mňa spravil proces zaškolenia. Je výborne prepracovaný, osobitný a ústretový k rôznym potrebám každého jednotlivca. Je super, že sa môžem na všetko opýtať a mám istotu, že aj keď niečo neviem, je to v poriadku. Kolegom školiteľom som vďačná za ich trpezlivosť 😊.

Ako sa ti pracuje v priestoroch spoločnosti NN? Teraz, počas pandémie, pracuješ z kancelárie alebo môžeš využívať i home office?

V procese zaúčania, keď ešte nemôžem byť na linke sama, pracujem z kancelárie. Neskôr, po ukončení školiaceho procesu budem pracovať už samostatne a vtedy môžem využiť i prácu z domu. Teším sa, to je pre mňa veľký benefit.

Dobré meno každej spoločnosti do veľkej miery určuje služba klientom. Ako by si charakterizovala klientský servis v spoločnosti NN?

Moje skúsenosti z pozície klienta na iných zákazníckych centrách nie sú práve najlepšie. Asi každý z nás už zažil situáciu, kedy volá na call centrum, hľadá pomoc, ale žiadnu nenájde. Ja som teraz v rovnakej situácii, ale na opačnom konci. Ľudia o mne hovoria, že som veľmi empatická. Vždy sa snažím klientom pomôcť či poradiť tak, aby boli spokojní. Keď sledujem ostatných kolegov pri práci, vidím, že záujem o klienta je na našom oddelení úprimný. To staré príslovie, ktoré hovorí, že náš zákazník, náš pán, je stále mimoriadne aktuálne.

Mám radosť, keď klientovi pomôžem vyriešiť jeho požiadavku, on “odchádza” spokojný a poďakuje.

Čo by si odporučila každému, kto zvažuje začať kariéru v NN?

Určite nech to vyskúša! Mne k aktuálnej pozícii dopomohla náhoda s tetovaním. Teraz sa tomu veľmi teším. Mám prácu, ktorá ma baví, a v ktorej vidím perspektívu aj do budúcnosti.

Pridaj komentár