Nauč sa, ako pomôcť kamarátovi. K skvelej kariére

Tento blogpost je venovaný všetkým, ktorí radi pomáhajú druhým. Kamarátom, kolegom, známym i neznámym. Stáva sa Ti často, že surfuješ po internete, narazíš na vtipný link, zaujímavý výskum alebo užitočný článok a prvé čo urobíš, zozdieľaš ho medzi svojich známych? Bežná vec?

Takúto motiváciu máme aj v JobAngels projekte. Ktokoľvek z nás sa môže stať poslom dobrých správ. Konkrétne posunúť kamarátovi či známemu job, ktorý môže reštartovať jeho či jej kariéru. Priniesť novú motiváciu a výzvu. A dokonca za to získať aj odmenu. Počkaj odmenu?

Veľa spoločností pracuje na odmeňovaní svojich kolegov a zamestnancov. Ak si zavoláš kamaráta, ten nastúpi, uchytí sa a firma vďaka Tebe narastie, môžeš získať až jeden jeho plat. Často to ľudia robia automaticky. Peniaze sú druho či treťoradé. My sme si robili takisto prieskum, medzi Vami. Na prvých priečkach bola snaha pomôcť známym, posunúť firmu ďalej, získať rozumného človeka do partie. A peňažná motivácia sa tisla niekde na konci. Ale poteší. Pomôžem kamarátovi a napríklad Adidas ma odmení 150 €.

Airbnb, Uber, BlaBlacar a iné rýchlorastúce projekty sú postavené na shared economy, ekonomike zdieľania. Komunite. Ľuďoch, čo držia spolu a chcú si navzájom pomôcť. Staň sa „Anjelom“ aj Ty a pomôž zlepšiť život aspoň jednému z Tvojich najbližších…

Viktor

Pridaj komentár