9 vecí, čo recruiteri nechcú vidieť v Tvojom CV. Nezabudni na č. 3

Poznáš tú klasickú frázu, HR-ista má asi tak 10 sekúnd na jedno CV. Keď ho posielaš do obrovskej korporácie, tak možno ani to nie. A keď už ho zaujmeš, tak skús sa vyhnúť týmto pár drobnostiam.

1. Nevymenúvaj, čo si robil

Spravoval som mesačné reporty a analyzoval dáta. Vytváral som grafické návrhy a logá. Wow! A čo s tým mám robiť? Čo tak: Vďaka mesačnej kampani, ktorú som navrhol na FB, sme získali 24 nových, platiacich zákazníkov. Vytvoril som za posledných päť mesiacov 12 grafických návrhov webov, 60 % bolo reálne použitých a realizovaných. Čiže, detaily, čísla, výsledky.

2. Nevar z vody

Tento job je pre mňa veľkou príležitosťou rozbehnúť novú kariéru. Môžem získať nové skúsenosti a priniesť niečo zo svojho know-how. Uhm, dobre. Radšej napíš, rok sôm pôsobil v UK, čiže nemám problém vystupovať v medzinárodnom prostredí a navyše, vďaka tomu mám kontakty aj v Ázii či západnej Európe. Tie môžeme využiť pri medzinárodnej expanzii či predaji. Snaž sa čo najviac prispôsobiť konkrétnej príležitosti a pozícii.

3. Cieľ

Doslova. Ak si marketér a uchádzaš sa o developer pozíciu, potom o PPC špecialistu či člena tímu v hipsterskej burgrárni, nezabudni prispôsobiť Tvoje CV jednotlivým pozíciám. Čiže skúsenosti, aj motiváciu, prečo sa hodíš na danú príležitosť najlepšie Ty.

4. Nehanbi sa za referencie

Ak cítiš, že si naozaj pred tým pracoval s TOP odborníkom, prípadne máš dobrý vzťah s bývalým šéfom, kolegyňou (a nie je to Tvoja žena), uveď jeho meno, pozíciu a číslo. Plus pridaj pár viet, čo ste spolu robili. Možno Ti práve oni pomôžu k práci snov.

5. Keď už nič iné, tak použi Gmail

Jedna veta. Určite nie viktor@aktualnemenofirmykderobim.sk

6. Internet a MS Office vie každý, čo Ty?

V dnešnej dobe je na prvom mieste špecializácia, odlíšenie sa od konkurencie. Tak sa toho neboj. A nepíš si do CV klasiku ako MS Office, Internet a podobné jazdy. Menej je niekedy viac. Použi fantáziu, osobný marketing a keď už je MS office to posledné, čo Ťa napadá, čo tak: Expert na makrá v Exceli alebo kontingenčné tabuľky?

7. Nebuď veľmi osobný či osobná

Vydatá? Slobodný? Kým sa nehľadá príjemná, slobodná asistentka, je to celkom zbytočné, či?

8. Nezabudni na sociálnu sieť. Jednu, dve, tri

Daj si pozor, čo máš na svojom, stále biznisovom, LinkedIn profile. Prípadne Facebooku. Dnes už totiž recruiteri idú po tom najlepšom na trhu a chcú o ňom vedieť všetko. Asi tak, ako Ty chceš vedieť všetko o firme zvnútra 😉 Preto, ak si hľadáš job, tak si aspoň na pár týždňov sprav poriadok vo svojej online prezentácii samého či samej seba.

9. Okienko do minulosti?

Si skúsený borec, prešla si si toho veľa? OK, super pre Teba. Ale nie pre HR-istu. Predsa len, čo si robil či robila 15+ rokov dozadu je dávno minulosť. V dnešnej dobe, keď je iPhone6 už oničom a starý, sú najdôležitejšie aktuálne informácie a schopnosť prispôsobovať sa rýchlym zmenám. Ak sa samozrejme neuchádzaš o job v štátnej správe 😉

OK, sme na konci. Ak sme zabudli na niečo dôležité, kľudne pridaj to Tvoje. Veríme, že sme Ti pomohli upratať si Tvoje CV a ak si mrkneš najnovšie príležitosti, možno Ti nájdeme aj prácu snov…

Viktor

Pridaj komentár