7 jednoduchých tipov ako lepšie zarábať s JobAngels

Keď som začínal ako JobAngel, tak som bol zmätený. Po registrácií k pracovným ponukám pribudli finančné odmeny. Najnižšia bola 50 € a najvyššia 500 € (aktuálne je najvyššia odmena 600 € ).

Mojim prvým pomocníkom bola sekcia v dashboarde „Naše tipy“. Nachádza sa tam zoznam skupín zameraných na prácu. Teraz už viem, kde môžem začať zdieľať prvé ponuky. Pridal som sa do každej jednej zo skupín a po pár dňoch som začal objavovať ďalšie a ďalšie skupiny.

Začal som si v tom vytvárať systém. Experimentoval som. Niečo fungovalo a niečo nie. Teraz sa chcem podeliť o svoje „know-how“ ako zarábať s JobAngels aj s tebou a preto som si pripravil týchto 7 užitočných a jednoduchých tipov.

1. Hľadaj si prácu cez nás

Zaregistruj sa k nám ako JobAngel. Nájdi si cez nás prácu akú chceš a získaj k tomu finančnú odmenu. Ako to funguje? Tak napríklad, ak by si aplikoval na pozíciu NET programátora a bol prijatý, dostaneš od nás bonus niekedy až 400€. Celkom slušná odmena iba za to, že si si našiel prácu. Ak si teda bez práce, tak si určite pozri našu sekciu „joby“ a nájdi si tú, ktorá ti najviac vyhovuje. Ak ťa aj zamietnu, dostaneš spätnú väzbu v podobe ohodnotenia životopisu.

2. Daj si záležať na svojom príspevku

Nepridávaj príspevok bez popisu. Vyvaruj sa aj popisu na 20 riadkov. Uvádzaj v popise základné informácie ako názov spoločnosti, názov pozície, miesto práce a termín nástupu. Každý môj príspevok obsahuje výzvu k ľuďom, aby ho zdieľali ďalej. Po čase sa ti možno podarí vytvoriť si nejakú šablónu, ktorú budeš využívať v každom príspevku.

príspevok

3. Facebook nie je všetko

Áno, nie je. Predovšetkým ak chceš zarobiť a sústredíš sa na pozície s vyššou odmenou. Tie sú zvyčajne v IT sektore. Na nájdenie kandidátov do IT je vhodnejšia profesionálna pracovná sieť Linkedin. Návod ako sa tam zaregistrovať a vytvoriť si profil nájdeš tu.  Potom ti stačí iba vyhľadať vhodných kandidátov a nadviazať kontakt. Ak hľadáš napríklad Senior Android Developera, tak zadaj do vyhľadávania „android“ a uvidíš koho ti nájde. Daj si záležať ako tvoja správa vyzerá, oslovuješ cudzieho človeka.

4. Vytvor si zoznam kontaktov

Prechádzaš si Facebook a vidíš tam príspevky ako niekto hľadá prácu. Oslov ho. Zisti aké má skúsenosti a v akom odvetví by chcel pracovať. Možno ti hneď napadne, aká ponuka by ho mohla zaujať. Ak áno, pošli mu ju, ak nie, tak je dôležité, že vieš aký tip práce mu bude vyhovovať. Teraz stačí iba čakať kým sa vyskytne vhodná pracovná ponuka. Ak sa tak stane, neváhaj a oslov ho. Určite nebude nahnevaný ak mu pomôžeš nájsť zamestnanie.

5. Sleduj svoje príspevky

Nepáči sa mi trend ponúkania pôžičiek v komentároch na Facebooku. Pravidelne takéto komentáre zo svojich príspevkov mažem a blokujem ich autorov. Sleduj si preto svoje príspevky. Určite nechceš, aby si v komentároch mal ponuky na pôžičky. Komunikuj s ľuďmi. Ak mi niekto zanechá v príspevku komentár s nejakou otázkou odpoviem mu. Zvyčajne mu pošlem správu a oznámim mu to aj cez komentár. Takýto prístup zvyšuje tvoju dôveryhodnosť a profesionalitu v očiach druhých.

 

6. Nenechaj sa odradiť

Kritike a negatívnym reakciám sa nevyhneš. Nesmieš si to brať osobne. Dotyční ľudia môžu mať negatívne skúsenosti s danou firmou, druhom práce a podobne. Niektorí si budú svoju zlosť vylievať v komentároch. Odpisuj s chladnou hlavou a snaž sa vyhnúť irónií a sarkazmu (to je niekedy naozaj ťažké :)). Alebo to jednoducho ignoruj a zmaž komentár. Nenechaj sa ale zatiahnuť do nezmyselných hádok, ktoré nikam nevedú.

hádky na internete

7. Trpezlivosť ruže prináša

V tvojom prípade to nebudú ruže ale úspešní kandidáti a tí znamenajú odmenu. Niekedy nájdeš aj 50 kandidátov a všetkých zamietnu. Stáva sa to. Nečakaj, že dnes budeš zdieľať zopár ponúk a zajtra budeš mať odmenu. Výberový proces môže niekedy trvať dlhšie ako 2 mesiace, no aj v tomto sa nájdu výnimky ako to potvrdila Dominika.

Som rád že si prečítal celý môj článok.

Neváhaj sa podeliť o nejaké tipy v komentároch a ak sa ti článok páčil nezabudni ho zdieľať.

Pridaj komentár