ako napísať CV

4 otázky, ktoré sa opýtaj sám seba pri písaní CV

Blíži sa koniec roka, často aj čas zmien v živote či kariére. A tu sa pristavím aj ja. Ak meníš kariéru, často k tomu potrebuješ LinkedIn profil či CV. A práve pri ich písaní si skús položiť tieto štyri otázky.

1) Sú skúsenosti, ktoré uvádzam, naozaj v zhode s popisom ponuky?

Prispôsob svoj životopis každej ponuke, o ktorú sa uchádzaš. Nepatri medzi „posielačov“, ktorý pošlú za 8 minút 17 CV do firiem, o ktorých nemajú ani páru. HR-ista to vždy prekukne. A to nechceš. Byť prekuknutý.

2) Opakujem sa?

Robil si UX dizajn pre Sygic aj Eset? Či copywriterku pre Triad i MUW? Tak si približne robil to isté, takže sa nerozpisuj pri každej pozícii o tom istom, ale zameraj sa na tú najaktuálnejšiu, po slovensky najposlednejšiu 🙂

3) Preceňujem sa?

Hovoríš v 5 jazykoch, zvýšil si predaj každý mesiac a získaš 9 nových klientov kvartálne. WOW, palec hore. Ale čo tak trošku skromnosti a zamyslenia sa, či je naozaj dôležité všetko spomenúť?

4) Čo som mal na starosti?

Riadil si tím 50 ľudí či pripravil si rozpočet celej spoločnosti a k tomu ešte plánoval Facebook statusy firemného fan page. Myslím si, že Mark sa nenahnevá, ak tam túto informáciu vynecháš 🙂 Predsa len, spomeň svoje povinnosti podľa relevantnosti…

Viktor

Pridaj komentár